Onze missie, visie en doelen

ansicht 4OUR GOAL

Young Professionals zijn een investering voor het bedrijfsleven. Ze zijn jong, betaalbaar en ambitieus. Deze kenmerken en de hoge mate van leergierigheid, leiden ertoe dat zij gemakkelijk kneedbaar zijn.

Helaas ontbreekt het hen vaak aan relevante werkervaring. De Young Professionals vereisen veel begeleiding. Uiteindelijk is het de vraag of de tijd en energie die in deze begeleiding wordt gestoken, daadwerkelijk wordt terugverdiend.

De eerste baan van een Young Professional is vaak bepalend. Daarmee wordt een stap in de richting van hun carrière gezet. Maar wat beweegt hen in deze keuze? Valt er überhaupt wel iets te kiezen?

Wie ben je? Wat kun je? En wat wil je? Drie essentiële vragen voor het maken van een keuze wat betreft je carrière. De Dutch Talent Academy biedt de helpende hand om hier meer inhoud aan te geven.

Om aansluiting op de arbeidsmarkt te vinden is het een vereiste om over relevante werkervaring te beschikken. Het is gebruikelijk om de eerste jaren na een opleiding werkervaring op te doen. De leercurve is dan namelijk op zijn steilst. Een Young Professional neemt belangrijke besluiten die bepalend zijn voor de toekomst. Belangrijk dus om bij deze eerste stap, de juiste te maken.

De Dutch Talent Academy springt graag in dit spanningsveld om Young Professionals binnen organisaties te borgen en een brug te slaan in deze mismatch. Wij geloven niet in een ‘instant match’, maar in een ‘perfect match’ die geleidelijk moet groeien. Het unieke traineeship programma biedt Fast Moving Consumer Goods bedrijven een structurele oplossing voor het aantrekken van jonge talenten én voor een borging van strategische talentonwikkeling.